Okulumuz 2012 yılında açılmıştır
Okulumuz 2012 yılında Anadolu Sağlık Meslek lisesi olarak faaliyete başlamış ve 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında
Uçak Gövde Motor bakımı teknisyenliği bölümü açılmıştır. Şu anda okulumuzda uçak gövde motor bakımı teknisyenliği bölümü bulunmaktadır. Okulumuz ismini bilinen ilk Türk Mutasavvıfı Ahmet YESEVİ'den almıştır.

Havacılık sektörü her yıl gelişmekte ve bu doğrultuda kalifiye personel ihtiyacı da artmaktadır. Okulumuzdaki yetkin öğretmen kadrosu ve gelişen teknolojiye uyumlu eğitim setleri ile sektörün tüm gereksinimlerini karşılayacak bilgi ve donanımda teknisyenler yetiştirmekteyiz.  Aynı zamanda kampus alanımızdaki  hangarlarımızda Cessna 172 Skyhawk uçağı ile bakım uygulamaları, uçak sistemleri ve simülator uçuş eğitimi vererek öğrencilerimize teorik eğitimin yanında birebir piston ve gaz türbinli motorlar üzerinde çalışma imkanı sunmaktayız. Bünyemizdeki  uçak gövde/motor, hidrolik/pnömatik, teknik resim, bilgisayar  ve elektrik atölyelerimizdeki güncel yayın ve ekipmanla öğrencilerin el yeteneklerini ve tecrübelerini geliştirmelerine olanak sağlıyoruz. Ayrıca velilerimizle koordineli hareket ederek öğrencilerimizin gelişimi hakkında düzenli olarak karşılıklı bilgi paylaşımında bulunmaktayız.

Eğitim setlerimiz:

•     Motor ve Pervane Stokajlama Bölmeleri
  •     Pervane
  •     Perçin Atma Eğitim Seti

Öğrencilerin havacılığa olan ilgisini artırmak, mesleklerini sevdirmek ve analatik düşünme/hızlı karar verme yetilerini pekiştirmek amacıyla okulumuzda çeşitli branşlarda faaliyetler düzenlemekteyiz. Bunlar:

Simulatör Eğitimi

Gerçek uçak içine kurulu simülatörle uçuş deneyimi
    Projeksiyonda RC (uzaktan kumandalı) model uçak similasyonu

Model Uçak

RC Balsa
    F3P Model
    Foam
    Lastik motorlu

Maket Uçak

Plastik
    Cardboard
    Metal

Drone

Sportif/Hobi

Her yıl düzenlenen havacılık fuarlarına tüm öğrencilerimizin katılımını sağlayarak meslek hayatlarına yönelik gözlemler yapmalarını amaçlıyoruz.

Çeşitli spor, gezi ve sosyal sorumluluk  faaliyetleri ile öğrencilerimizin sosyalleşmesini sağlıyoruz.

Okul içi ve dışı platformlarda yapılan (Hobby Time) maket uçak yarışmalarında ve masa tenisi, salon futbolu, basketbol, paintball ve taekwondo  yarışmalarında çeşitli ödüller kazanılmıştır.

Sonuç olarak öğrenci-öğretmen-veli dayanışması ile geleceğin başarılı havacılarını yetiştirme yolunda mesai mevhumu gözetmeksizin şevkle çalışmaktayız. Öğrencilerimize bu yolda her türlü olanağı ve desteği sağlamaktayız.

Okulumuz 2012 yılında Meslek lisesi olarak açılmıştır.