Maket Uçak Kulübü

Maket ucak, gerçek uçak modellerinin belirli oranlarda küçültülerek birebir aynısı olan statik uçaklardir.

Gelişen ve değişen dünyada havacılık hızla ilerlemektedir.Bu kapsamda Hava Teknik ve Meslek liselerinin önemi artmaktadır.Burada eğitim alan öğrenciler ileride kullanicaklari dokumanlarda 3 boyutlu şekilleri algılayarak ve anlayarak bakım yapacaklardır.Maket uçak eğitimi , öğrencilerin maket uçak yapım kataloğuna bakarak,3 boyutlu şekilleri algılayarak maket uçağının yapılmasını öğrenmektedir.Boylece öğrencilerin 3 boyutlu şekilleri anlaması yorumlaması ve uygulaması sağlanarak analitik ve geometrik yetenekleri artırılmaktadır.Ayrica maket uçak yaparak el becerileri gelişmektedir. Dünyada ülke nüfusunun ortalama %10 maket uçak yapmaktadır.Ne yazık ki bizim ülkemizde bu oran çok düşüktür.Okulumuzda bu eğitim verilerek öğrencilerimize bir hobi kazandirirken aynı zamanda ülkemize bu hobiyi tanitmaktayız.

BU HOBİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZE KAZANDIRDIKLARIMİZ;

• EKip ruhu