Pilotaj Ön Hazırlık Kursu
Özel Yesevi Eğitim Kurumları bünyesinde gerçekleştirilen ‘Pilotaj Hazırlık Kursu’ kapsamında Sivil Havacılık Mevzuatına uygun, nitelik, etkinlik, emniyet ve standardizasyonu ön planda tutan bir anlayışla Sivil Havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu pilotları yetiştiren Uçuş Okullarına öğrenci hazırlamaktadır.

Kurs sonunda öğrencilerimize, tecrübeli pilotlar eşliğinde 1 saat gökyüzünün keyfini çıkarma fırsatı sunuyoruz.

SİMÜLATOR
Okulumuzda Cessna 172 Skyhawk uçak bulunmaktadır. Uçağımızın içerisine Cessna 172 Skyhawk simülatörü kurulmuştur. Simülatör eğitimini, gerçek uçağın içerisine kurulmuş simülatör ile eğitim vermekteyiz.

EĞİTİM DETAYLARI
Kursumuz Uçuş Okullarına Hazırlık Kursudur. Tüm Dünyada kabul gören ve birçok uçuş okulunda kullanılan Cessna 172 Skyhawk uçağı ve simülatörü ile eğitim vermekteyiz. Daha önce hiçbir uçuş eğitimi almamış ve pilotluğa ilk adımı atmak isteyenler için düzenlenen bir programdır. Bu programda verilen eğitimler;

TEKNİK EĞİTİM

Cessna 172 Skyhawk Motor
    Cessna 172 Skyhawk Yakıt
    Cessna 172 Skyhawk Hidrolik
    Cessna 172 Skyhawk Elektirik
    Cessna 172 Skyhawk Gövde
    Cessna 172 Skyhawk Aviyonik

010 AKADEMİK EĞİTİM

010 Hava Hukuku ve ATC Prosedürleri
    020 Uçak Genel Bilgisi
    030 Uçuş Performansı ve Planlama
    040 İnsan Performansı ve Limitleri
    050 Meteoroloji
    060 Seysüsefer
    070 İşletme Prosedürleri
    080 Uçuş Prensipleri

UÇUŞ EĞİTİMİ
Simülatör Uçuş Eğitimi 20 saattir. İsteğe bağlı olarak ekstra 10 saat Alet Uçuş ve 5 saat Gece Uçuş eğitimi verilmektedir. Kurs sonunda 1 saat gerçek uçuş yapılmaktadır.

8 saat İntibak Uçuşu
    5 saat Görerek Uçuşu
    2 saat Seyrüsefer Uçuşu
    5 saat Emergency Usuller